05.05.2015
Градска художествена галерия
19.00 ч.

Премиера
JP3 & Арена квартет
Between the Worlds


Живко Петров – пиано
Веселин Веселинов – Еко – контрабас
Димитър Семов – ударни

Композиции на маестро Живко Петров.

Арена щрайх квартет
Пламена Жекова – цигулка
Орлин Цветанов – цигулка
Валентин Геров – виола
Христо Танев – виолончело

Всяка среща с JP3/ Живко Петров трио/ е преживяване, което оставя трайни следи и силна емоция. Защото няма нищо по-вълнуващо от това да съпреживееш мига на съкровено споделяне на случващото се в момента изкуство заедно с трима тотално отдадени на музиката изпълнители.

JP3 обединява огромния талант на признати професионалисти - Живко Петров – пиано, Веселин Веселинов – Еко – контрабас, Димитър Семов – барабани, които са в основата на всичко случващо се във висшата лига на българската поп и джаз музиката през последните 15 години. Идеята за JP3 се ражда по идея на Веселин Веселинов-Еко през 2004 г. на фестивала Аполония след солов концерт на пианиста Живко Петров. Първият съвместен проект на триото в албъмът "Understandable", записан на живо по време на концерт във Военния клуб в София през 2006г. и реализиран на DVD(16:9)
През 2007 г. триото получава покана да участва в концерта на Чик Кърия и Бела Флек в НДК. През 2012 година излиза албумът "It's a Dream", който става и най- продавания джаз албум за годината в Източна Европа, с оригинална музика на Живко Петров.

В едноименната пиеса участва световноизвестният цигулар Васко Василев, който споделя: "За мен беше истинско удоволствие да стана част от музиката на Живко. Познаваме се добре и сме работили заедно доста пъти през последните години, но едва сега ме покани да запишем негова композиция. Щастлив съм, че съм част от албума”. JP3 е свирило на една сцена с имена като Сара Брайтман, Дзукеро, Омар Фарук, Франческо Беардзати, Васко Василев, Лили Иванова, Белослава, Мария Илиева, Камелия Тодорова, Любо Киров, Орлин Павлов, Орлин Горанов и др.

На концерта си в Европейски музикален фестивал, Варна JP3 ще представи премиерно своя втори студиен албум "Between the worlds", в който си партнира с класическите музиканти от Арена квартет - Пламена Жекова - цигулка, Орлин Цветанов - цигулка, Валентин Геров - виола и Христо Танев - виолончело. Сред новите 10 заглавия, които звучат като обещания за щастие са : „Between the worlds“ , „The third day of the year“, „New Step“, „The time is now" и др. Автор на композициите в албума е креативният пианист и композитор Живко Петров. С "Between the worlds" почитателите на JP3 ще бъдат в приятно състояние на безтегловност между два свята - този, който обитаваме и фантастичния свят на музиката.


 

 
   
 
© Copyright - 2014 - Stalker Project - Studio IDA