23.04.2015
Зала Художествена галерия
19.00ч.

Musica da camera

Ростислав Йовчев – пиано
Росен Идеалов – кларинет
Светослав Славчев - фагот

Програма:

Карл Едуард Гопфарт - Трио оп.75
Михаил Глинка - Trio Pathetique
Йоханес Брамс - Трио оп.114 ла минор


Трима изявени български музиканти, владеещи до съвършенство тънкостите на своя инструмент, се събират в един общ проект, изкушени от енергията на ансмбловото музициране.

Във фокуса на концертната им програма е епохата на европейския романтизъм, в която съчетанието на мекия и лиричен звук на кларинета, дълбокия и плътен звук на фагота и богатите и многообразни регистрови качества на пианото провокира творческата инвенция на редица композитори за създаването на красиви и съдържателни произведения.

Романтична повествователност, възвишена лирика и емоционално приповдигната патетика– това са основните съдържателни жалони на тази изискана камерна вечер.

Постиженията на ранния руски романтизъм в лицета на Михаил Глинка и неговото Патетично трио, в съчетание с мащабната и широка Брамсова драматургична линия и късната, изпълнена с Вагнеров привкус музика на малко познатия Карл Гопфарт, създават една убедителна панорама на европейската музика от 19 век с нейната разностранна стилистика и мелодично богатство.


 
 
   
 
© Copyright - 2014 - Stalker Project - Studio IDA