28.04.2015
Градска художествена галерия
19.00 ч.

Cross over

Себастиан Лаверни квартет Германия
Classic4Jazz


Себастиан Лаверни - пиано
Аксел Волфрам Филип Шмит – саксофон, кларинет
Гьотц Омерт - контрабас
Гералд Щютц - ударни

Програма: Авторски аранжименти на творби от Ж.Бизе, Дж.Верди, П.И.Чайковски, К.Дебюси, Дж.Гершуин, Л.Бърнстейн и др.Концептуална основа на проекта Classic 4 Jazz на Себастиан Лаверни квартет е плодотворното взаимодействие между класика и джаз чрез транспонирането на известни класически образци в стилистиката и интуитивния дух на джаз импровизациите.

В концерта ще бъде представен един оригинален и свеж прочит за джаз квартет на шедьоври от Бизе, Верди, Вагнер, Дебюси, Прокофиев, Стравински, Гершуин и др., който ще предложи истинско «пиршество за ушите» на почитателите и на двата стила.

Автор на аранжиментите, в които се съчетават по впечатляващ и вълнуващ начин стилистичните особености на класика и джаз, е основателят на квартета Себастиан Лаверни.

Успешен композитор и диригент, той е и изключително талантлив джаз пианист със свой ярък изпълнителски профил.

Заедно с харизматичния Аксел Волфрам Филип Шмит, който увлича с топлия звук на своя саксофон, виртуозния барабанист Гералд Щютц с неговите спиращи дъха солови импровизации, и талантливия контрабасист Гьотц Омерт, Себастиан Лаверни експериментира смело в творческото пространство между Бах и Оскар Питърсън.

http://www.sebastianlaverny.de/
 

 
   
 
© Copyright - 2014 - Stalker Project - Studio IDA