Квартет „Tanguarda“ носи във Варна горещата страст на тангото

10 април 2018, квартет „Tanguarda“, Фестивален и конгресен център Варна. Програма: арженнтинско танго.

07.05.2022

Европейският музикален фестивал ще разпали публиката в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център с аржентински ритми на 10 април в една взривно емоционална вечер на музика и танци

15.03.2018

Емоцията на аржентинското танго в звук и танц ще сгрее сърцата на на варненската публика в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център на 10 април от 19:00.

„Tanguarda” е международен проект, в центъра на който е една вдъхновяваща варненка – Мария Мартинова. Самата тя е музикант с международно признание и горещ почитател на тангото и се изявява и като професионален танцьор. След Музикалната академия в София Мария завършва легендарния Julliard School, Ню Йорк, със стипендията „Владимир Хоровиц”. Защитава магистратура в Ротердамската консерватория при Агилес дел Виня. Кариерата й преминава през сцени като Концертгебау, Амстердам, St. Martin-in-the Fields, Барбикан и Уигмор хол в Лондон, Wiener Recital Hall в Залцбург, Alice Tully Hall, Ню Йорк.

Темпераментът на Мария Мартинова обединява в един проект емблематични фигури на тангото като Марсело Нисинман – изпълнител на бандонеон, роден и изградил майсторството си в Буенос Айрес, композитор, последовател на своя ментор Астор Пиацола. В квартета участват още цигуларят Сирил Гарак, утвърдил се като един от най-търсените танго цигулари и Винфрид Холценкамп – признат като най-уважавания танго басист в Европа. Емоцията в концерта ще бъде изведена на много по-горещо ниво от танцьорите Селин Руис и Жереми Бребар – танцова двойка с множество концертни изяви в Европа и Америка.

Пред варненската публика „Tanguarda“ ще представят творби от Астор Пиацола, Марсело Нисинман, Агустин Барди и Освалдо Тарантино.

В продажба са билетите за този горещ спектакъл, който ще се случи в Зала 1 на Фестивалния и конгерсен център на 10 април. Билетите са на цени от 20 до 50 лв. и могат да се купят от Билетния център на ФКЦ и онлайн: https://fccvarna.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B5/tanguarda

Европейският музикален фестивал се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Община Варна и със съдействието на International Hotel Casino & Tower Suites, комплекс Топола Скайс, строителна фирма Комфорт, Солвей Соди, Grand Mall, медицински център Надежда и медийното партньорство на БНР Радио Варна, Радио 1 и Moreto.net.

Другите събития в поредицата от прояви за ценители в рамките на фестивала:

29.03. в Градската художествена галерия Musica da camera – концерт на дуото Ивона Недева, флейта, и Анжела Маджарова, арфа. Билети от ФКЦ.

5.04.в Градската художествена галерия Имена от бъдещето Дуо Герасимец от Германия – Николай Герасимец, пиано, и Василий Герасимец, виолончело. Билети от ФКЦ.

14.04. във Варненската опера – концертт на Веселин Станев, пиано със Симфоничен оркестър на Държавна опера Варна, диригент Станислав Ушев. Билети от касата на Държавна опера Варна.

Началният час на всички концерти от фестивала е 19:00.

Други