Добре дошли в сайта на
импресарска агенция
"Елит Мюзик"

Импресарска агенция „Елит Мюзик” е създадена през 2001 г. с цел осъществяване на професионален мениджмънт в сферата на културата и по-специално на музикално-изпълнителското изкуство. Екипът е сформиран от специалисти в областта на класическата музика, арт мениджмънта и PR – стратегиите, което създава една балансирана среда, гарантираща успешната дейност на фирмата.

Приоритет в работата на Агенция "Елит Мюзик" e представянето на елитни български музиканти на престижния като традиции и стандарт европейски музикален пазар. Същевременно Агенцията развива активна концертна дейност в България, представяйки както български творци, така и редица утвърдени имена от европейските и световни сцени.

През изминалите години Агенция „Елит Мюзик” реализира редица успешни проекти/ над 70 концерта/, чрез които утвърди името си като една от водещите организации в областта на продуцирането на концертна дейност в сферата на класическата музика. В качеството си на организатор на „Европейския музикален фестивал” във Варна - един от значимите музикални форуми в региона, който се провежда ежегодно в сътрудничество с Кантус Фирмус и Община Варна – Агенция „Елит Мюзик” продуцира гастролите на световноизвестния български цигулар Васко Василев, на прочутата фламенко трупа на легендарния китарист Пако Пеня, концертите на Пруския камерен оркестър, уникалния руски виолончелов квартет „Растрели”, виртуозния Будапещенски камерен оркестър, Трупата за аржентинско танго „Orquesta Tipica Imperial”, Първия дамски оркестър на Виена, белгиийския квинтет „Piacevole” с прочутия майстор на бандонеона Алфредо Маркучи, парижкия квартет „Елизе” и др. В биографията на Агенцията се вписват още успешните концерти с Оркестъра на Класик ФМ Радио, Камерен ансамбъл „Софийски солисти”, оркестър „Студио Примо”, цигуларите Мила Георгиева, Светлин Русев, пианистите Веселин Станев и Георги Черкин, на Йалдъз Ибрахимова, Теодосий Спасов, Митко Щерев, Хилда Казасян и други, както и успешни турнета в Норвегия, Австрия и Италия.

Безспорен връх в досегашната дейност на Агенцията са първите гостувания във Варна на световноизвестния цигулков виртуоз Найджъл Кенеди през 2007 г. и на „Принца на романса” Ричард Клайдерман през 2010 г. Това бяха концерти-събития, които станаха част от музикалната история на морския град.

Мария Кондова
мениджър на Агенция
"Елит Мюзик"

 

 

© Copyright - 2002 - Stalker Project - Studio IDA